Madonna sjell për fansat albumin “Madam X”

Zërat e filtruar, rrahjet sintetike, atmosferat ekzotike, ritmet latine dhe të Karaibeve, janë vetëm disa nga elementët që përbëjnë “Madame X”, albumin e shumëpritur të Madonës.

Një album që nuk ka frikë të guxojë dhe të eksperimentojë zgjedhje të reja, por jo më pak të ndjeshme në guximin e saj.

Në “Madame X”, ashtu si karakteri që mishëron ylli i popit, asgjë nuk është unike. Çdo gjë ndryshon vazhdimisht dhe është e gatshme të befasojë.

Paradigmatike është “Dark Ballet”, kënga e dytë e albumit “Medellin”.

Ajo fillon me atë që duket si një baladë piano dhe me thekse klasike në një version robotik, kalon tek vokoderi i “The Nutcracker” nga Tchaikovsky.

“Madam X” ka lindur nga gazeta e Madonës, e cila është zhvendosur në Lisbonë nga viti 2017. Albumi ishte projekti për të sjellë të gjitha këto ndikime së bashku në një disk.

/ATA/