SHBA – BP do të paguajë 20 miliardë dollarë dëmshpërblim

Kompania britanike e nxjerrjes së naftës “British Petrolium”, ka rënë dakord që të paguajë shumën e 20 miliardë dollarëve për dëmet e shkaktuara nga katastrofa ekologjike e shpimit të një tubacioni që solli derdhjen e naftës në Gjirin e Meksikës.

Tiranë – Sot shqyrtohen kandidaturat për Gjykatën e Lartë

Komisioni parlamentar i Ligjeve merr sot në shqyrtim tre kandidaturat e presidentit Topi për në Gjykatën e Lartë: Mehdi Bici, Vexhi Muçmata dhe Sokol Çomo.

Kosovë – Thaci, jemi anëtarësuar në BB

Kosova është anëtarësuar me të drejta të plota në Bankën Botërore. Lajmin e konfirmoi kryeministri i Kosovës Hashim Thaci gjatë një konference të përbashkët për shtyp me Ministrin e Ekonomisë dhe Financave, Ahmet Shala.

Serbi – Presidenti Tadic kërkon të vizitojë Kosovën

Presidenti i Serbisë Boris Tadiç i ka dërguar një kërkesë zyrtare institucioneve ndërkombëtare në Kosovë ku shpreh dëshirën për të zhvilluar një vizitë në Kosovë gjatë këtyre ditëve, për festën e Krishtlindjes Ortodokse.

Tiranë | KQZ ndryshon fondin për partitë politike

Fondi i vënë në dispozicion nga buxheti i shtetit partive politike për zgjedhjet e 23 qershorit do të kapë shifrën e 189 milionë lekëve,...