Zuckerberg shpjegon përse Facebook tashmë do të quhet Meta

Themeluesi i Facebook, Marck Zuckerberg ka shkruar një letër publike, në të cilën ka shpjeguar edhe ndryshimin e emrit të platformës së tij sociale, duket e quajtur Meta.

Në letrën e tij të gjatë Zuckerberg shprehet ndër të tjera se qëllimi i platformës do të vijojë të jetë lidhja mes njerëzve, ndërsa ai flet tashmë për metavers (një lloj i realitetit virtual përmes internetit me tre dimensione ).

Advertisement

“Në metavers, do të jeni në gjendje të bëni pothuajse çdo gjë që mund të imagjinoni të mblidheni me miqtë dhe familjen, të punoni, të mësoni, të luani, të blini, të krijoni si dhe përvoja krejtësisht të reja që nuk përputhen me mënyrën se si ne i mendojmë kompjuterët apo telefonat sot. Ne bëmë një film që tregon se si mund ta përdorni metavers një ditë.

Në këtë të ardhme, do të jeni në gjendje të teleportoni menjëherë si hologram për të qenë në zyrë pa udhëtuar, në një koncert me miqtë ose në dhomën e ndenjes së prindërve tuaj për të kapur hapin. Kjo do të hapë më shumë mundësi pavarësisht se ku jetoni”, shprehet Zuckerberg, ndërsa shton se me kalimin e kohës njerëzve nuk ju duhet një llogari në Facebook për të përdorur shërbimet.

“Misioni ynë mbetet i njëjtë, të lidhë njerëzit. As aplikacionet tona dhe markat e tyre nuk ndryshojnë. Ne jemi ende kompania që dizajnon teknologjinë rreth njerëzve.

Por të gjitha produktet tona, duke përfshirë aplikacionet tona, tani ndajnë një vizion të ri: të ndihmojnë në sjelljen në jetë të metavers. Dhe tani kemi një emër që pasqyron gjerësinë e asaj që bëjmë.

Tani e tutje, ne do të jemi të parët metavers, jo të parët në Facebook. Kjo do të thotë që me kalimin e kohës nuk do t’ju duhet një llogari në Facebook për të përdorur shërbimet tona të tjera. Ndërsa marka jonë e re fillon të shfaqet në produktet tona, shpresoj që njerëzit në mbarë botën të njohin markën Meta dhe të ardhmen për të cilën ne synojmë.

Dikur studioja klasike, dhe fjala “meta” vjen nga fjala greke që do të thotë “përtej”. Për mua, kjo simbolizon se ka gjithmonë më shumë për të ndërtuar, dhe ka gjithmonë një kapitull tjetër të historisë. E jona është një histori që filloi në një dhomë konvikti dhe u rrit përtej çdo gjëje që imagjinonim; në një familje aplikacionesh që njerëzit përdorin për t’u lidhur me njëri-tjetrin, për të gjetur zërin e tyre dhe për të filluar biznese, komunitete dhe lëvizje që kanë ndryshuar botën.

Jam krenar për atë që kemi ndërtuar deri më tani dhe jam i emocionuar për atë që vjen më pas — ndërsa ne shkojmë përtej asaj që është e mundur sot, përtej kufizimeve të ekraneve, përtej kufijve të distancës dhe fizikës dhe drejt një të ardhmeje ku të gjithë mund të jenë të pranishëm me njëri-tjetrin, të krijojnë mundësi të reja dhe të përjetojnë gjëra të reja. Është një e ardhme që është përtej çdo kompanie dhe që do të bëhet nga të gjithë ne.

Ne kemi ndërtuar gjëra që i kanë bashkuar njerëzit në mënyra të reja. Ne kemi mësuar nga lufta me çështje të vështira sociale dhe të jetuarit nën platforma të mbyllura. Tani është koha për të marrë gjithçka që kemi mësuar dhe për të ndihmuar në ndërtimin e kapitullit tjetër.

Unë po ia kushtoj energjinë tonë kësaj, më shumë se çdo kompani tjetër në botë. Nëse kjo është e ardhmja që dëshironi të shihni, shpresoj se do të na bashkoheni. E ardhmja do të jetë përtej çdo gjëje që mund të imagjinojmë”, shkruan Zuckerberg.