Zhduket presidenti i Interpolit

Presidenti i Interpolit ka humbur. Gruaja e tij, denoncoi se ai kishte humbur pas një udhëtimi në shtëpinë e tij në Kinë, javën e shkuar.

Meng Hongwei, presidenti i Interpol, është denoncuar i zhdukur, ndërkohë që është larguar nga Lioni i Francës në fund të shtatorit. Një zyrtar francez i tha Euronews-it se hetimet po vazhdojnë.

Nga ana tjetër, në reagimin e INTERPOl, thuhet se selia nuk do të komentojë lidhur me këtë denoncim.

“INTERPOL është i vetëdijshëm për lajmet e pretenduara në media se presidenti MIPP, ështeë zhdukur në Kinë. Jemi në lodhje me autoritetet në Kinë. Selia e Sekretariatit të Përgjithshëm të INTERPOL-it nuk do të komentojë më tej. “-thuhet në reagim.

64-vjeçari Meng Hongwei u zgjodh president i Interpolit në nëntor 2016. Afati i tij do të zgjasë deri në vitin 2020.

Një zëvendës ministër i sigurisë publike në Kinë, ai më parë ka shërbyer si nënkryetar i Komisionit Kombëtar të Kontrollit të Narkotikëve dhe drejtor i Zyrës Kombëtare Kundër Terrorizmit për Kinën.