Vartës ndaj solarit

    Ato janë gjithashtu më të prirur ndaj përdorimit të drogërave dhe alkolit. Dr. Catherine Mosher nga Memorial Sloan‐Kettering Cancer Centre në New York dhe Dr. Shanon Danoff‐Burg nga Universiteti i Albany‐së studiuan 421 studentë nga të cilët rezultuan se 229 syresh kishin bërë solar dhe numri i vizitave vitin e shkuar ishte 23. Më shumë se 39.3 % e tyre pranuan se kishin krijuar vartësi nga të nxirët në solar. “Paçka përpjekjeve për të edukuar publikun mbi rrezikqet e nxirjes me metodën e solarit, njerëzit vazhdojnë t’a përdorin, madje përdoruesit e rinj po shtohen dita ditës. Përveç dëshirës për t’u dukur me një lëkurë të shëndetshme, duket se përdoruesit e solarit relaksohen dhe kanë gjendje shpirtërore më të mirë”,‐ ka thënë Dr. Mosher.

    Advertisement