Fotoja e mëposhtme tregon disa nga thesaret që fshihen në thellësitë e ujërave shqiptare dhe që presin të zbulohen.

Ambasada amerikane i ka kushtuar vëmendje kësaj çështjeje duke publikuar sot foton me shënimin: “Mbetje nënujore të anijes italiane të Luftës së Dytë Botërore “MV Probitas” në gjirin e Sarandës, në jugun e Shqipërisë.  Në shtratin e detit të brigjeve shkëmbore të Shqipërisë, një nga bregdetet më pak të eksploruara për botën nënujore, gjenden thesare të vërteta.

Qypa të lashtë që mbanin vaj ulliri dhe verë, rrënoja me rrëfenja të panjohura heroizmi dhe tradhëtie nga dy luftrat botërore, formacione shkëmbore dhe jetë nënujore mahnitëse (foto AP).