Sindroma e Couvade

    Ky ka qenë përfundimi i një studimi nga Zelanda e Re. Përhapja e të ashtëquajturës “sindroma e Couvade” i bën meshkujt të kenë ndjesinë e të vjellave, dëshirës për të ngrënë ushqime të caktuara si dhe tendencën për të shtuar në peshë, dhimbje koke, dhëmbësh, veshkash, dhimbje lindjeje etj. Këto janë manifestime psikopatologjike të lidhura me atësinë, që evidentohen në zonën psikomatike dhe në sjellje.

    Advertisement