Shafrani nuk është vetëm një erëz, por edhe një armë kundër kancerit.

Në Indi, aty ku konsumi i tij është tepër i lartë, është vënë re se ka shumë pak raste të kancerit në zorrë mes popullsisë. Një studim amerikan doli në përfundimin se kurkumini ose siç ne e njohim, shafrani, mund të ndihmojë në ngadalësimin e progresit të kancerit të gjirit te minjtë.

Advertisement

Studime të tjera kanë gjetur se mund të ndihmojë në shkatërrimin e pllakave që formohen në tru dhe që lidhen me Alzajmerin. Kohët e fundit, një studim shkencor britanik, tregoi se një lugë çaji shafran në ditë ndihmon në mbajtjen larg të kancerit, depresionit dhe alergjive.