Pasi publikoi librin që tronditi Pallatin Mbretëror, Princ Harry thirrje familjes: Kërkojini falje Meghanit!

Princi Harry ka i bërë thirrje Familjes Mbretërore që t’i kërkojë falje gruas së tij, Meghan. “Ti e di se çfarë bëre, dhe tani e di pse e bëre, kështu që thjesht bëhu ‘i pastër’”, tha Harry pa përmendur emra konkrete.

Duka i Sussex tha se “nëse njerëzit do të kishin dëgjuar” kur foli për herë të parë për shqetësimet, ai dhe gruaja e tij nuk do të kishin një përçarje me familjen, duke shtuar: “Kjo është pjesa më e trishtueshme në lidhje me të, gjithçka ishte kaq e shmangshme. Por ata thjesht nuk mund ta ndihmonin veten.”.

Advertisement

Harry i bëri këto komente në një intervistë me Daily Telegraph të kryer përpara lançimit të librit të tij autobiografik ‘Spare’, që përmban një numër pretendimesh të diskutueshme kundër anëtarëve të familjes mbretërore. Nuk është bërë e qartë se për çfarë kërkon falje nga familja e tij, por Harry në të kaluarën ka folur për anëtarët e familjes mbretërore që kanë qenë kundër marrëdhënies së tij me Meghan. Harry tha gjithashtu në intervistë se ishte i hutuar se pse dukej kaq “tronditëse dhe e egër” sa po përpiqej të tregonte atë që ai e quajti anën “e vërtetë” të historisë së tij, duke shtuar se donte të vazhdonte “luftën e mirë” duke qëndruar në këmbë për gruan e tij dhe duke inkurajuar burra të tjerë që të bëjnë të njëjtën gjë. “Nëse nuk jep shembull, çfarë kuptimi ka të jetosh?” pyet Harry.

Në intervistë, Harry tha gjithashtu se ndjente një “përgjegjësi” për t’u përpjekur të reformonte monarkinë për hir të fëmijëve të vëllait të tij, George 9-vjeçar, Charlotte 7-vjeçare dhe Louis, i cili është 4 vjeç.