Pas 35 vitesh, rikthehet grupi ABBA

Grupi legjendar suedez ABBA kanë regjistruar këngë të reja pas 35 vitesh mungesë, sipas një deklarate nga grupi.

“Të gjithë ne kmendonim se, pas rreth 35 vitesh, mund të ishte kënaqësi të bashkoheshim përsëri dhe të shkonim në studiot e regjistrimit. Pra,  e bëmë. Dhe ishte sikur koha të kishte qëndruar në vend dhe se kishim qenë vetëm larg për një festë të shkurtër. Një përvojë shumë e bukur”.

Advertisement

Ata bëjnë të ditur se do të jenë dy këngë të reja, njëra prej tyre “I still have faith in you”, do të performohet në një prodhim të veçantë televiziv të NBC dhe BBC që synon ta transmetojë në dhjetor. “Ne jemi plakur, por kënga është e re. Dhe ndjehemi mirë”, thonë më tej ata.

ABBA janë një grup suedez pop/disco i formuar në Stokholm në vitin 1972, i përbërë nga Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson dhe Anni – Frid Lyngstad. ABBA është një akronim nga shkronjat e para të emrave të parë anëtarët e grupit ‘ dhe nganjëherë është i stilizuar si markë e regjistruar. Emri ABBA formohet nga inicialet e anëtarëve të grupit Agnetha, Björn, Benny dhe Anni-Frid. Ata u bë një nga më të suksesshme komerciale akteve në historinë e muzikës popullore, duke shkuar në Listat në mbarë botën 1975-1982.

ABBA kanë shitur mbi 381.000.000 albume dhe këngë të veçuara në mbarë botën, e cila i bën ata një nga më të shiturit e artistëve të muzikës të të gjitha kohërave, dhe i dyti  grup më i mirë në shitjen e albumeve të të gjitha kohërave. ABBA ishte grupi i parë që do të vijnte nga një vend jo-anglisht-folës për të gëzuar sukses të qëndrueshme në Listat e vendet ku flitet anglisht, duke përfshirë edhe Mbretërinë e Bashkuar, Irlandë, SHBA, Kanada, Australi, Zelandën e Re, dhe Afrika e Jugut.

ABBA “u shkrinë” në vitin 1983, 4 vjet pas divorcit midis dy pjesëtarëve të grupit: Bjorn Ulvaeus dhe Agnetha Faltskog.