Meghan Markle fiton gjyqin kundër medias që publikoi letrën që ajo i kishte dërguar të atit

Çështja e Meghan Markle kundër Associated Newspapers Limited (ANL) u zgjidh përfundimisht dje me vendimin e marrë në favor të saj.

Markle kishte paditur Associated Newspapers, botuesit e The Mail on Sunday dhe MailOnline, për botimin e artikujve që në vitin 2018 riprodhuan pjesë të një letre që ajo i kishte dërguar babait të saj Thomas Markle, me arsyetimin se ata keqpërdorën informacione private, shkelnin të drejtat e autorit dhe shkelnin të dhënat.

Advertisement

Avokatët e ANL kishin argumentuar se letra kishte bashkautor Jason Knauf, ish-sekretar i komunikimit të Sussexes, duke nënkuptuar që e drejta e saj e autorit i përkiste Kurorës.

Sidoqoftë, të mërkurën, Knauf mohoi të ishte bashkëautor. Përveç kësaj, avokatët që përfaqësojnë Mbretëreshën informuan përfaqësimin ligjor të Markle se ata “nuk e konsideronin Kurorën si pronar të së drejtës së autorit”.

Lord Justice Warby dha një gjykim të shkurtuar, që do të thotë: një gjykim përfundimtar në favor të Markle, që shmang një gjyq.

Kjo është fitorja e fundit në gjykatë për Markle kundër ANL.