Llamba e tërmetit është një projekt i ri personal i realizuar nën identitetin Parse / Error.

Kjo lloj llambe reagon ndaj tëremteve në kohë reale në mbarë botën me drita pulsuese dhe një zhurmë shqetësuese.

Advertisement

Ky krijimin i ri nga Parse / Error shqyrton lidhjen midis njeriut dhe planetit Tokë si një ndërveprim i prekshëm dhe kristalizon frikën dhe magjepsjen tonë ndaj fuqive të natyrës.

Një krijim i tillë ka ardhur në jetë pas një tërmeti të madh në Tohoku në Japoni në vitin 2011. Ideuesi i llambës jetonte në Tokio gjatë kësaj ngjarje tragjike.

Lidhur me të dhënat nga IRIS (Institucionet Inkorporuese të Kërkimit për Sizmologji), llambat e tërmetit ritransmeton tërmetet rreth botës me vetëm disa minuta vonesë.