Golden Globes/ “Belfast” dhe “The Power of the Dog” kryesojnë fushën për nominime

Filmi autobiografik i Sir Kenneth Branagh-së, “Belfast” dhe “The Power of the Dog”, një Western me protagonist Benedict Cumberbatch, kryeson nominimet për çmimet Golden Globe, por i përfshirë nga polemika.

Dy filmat janë në garë për shtatë çmime secili, duke përfshirë filmin më të mirë dramë.

Advertisement

Globes janë zakonisht çmimet e profilit më të lartë përveç Oscars, por ceremonia e janarit nuk do të transmetohet në televizion.

Rrjeti televiziv NBC e hoqi atë pas një sërë zbulimesh duke përfshirë mungesën e diversitetit midis votuesve.