Usain Bolt përfundon karrierën e tij të suksesshme të atletit në Kampionatin Botëror, kampionat që fillon sonte në Londër.

Në vijim do të lexoni disa nga shifrat e pabesueshme të yllit xhamajkian:
1 start i rremë dhe skualifikim nga finalja e 100 metërshit në kampionatin botëror 2011 në Daegu.

Advertisement

2,43 metra është gjatësia e hapit.

5 humbje në 86 finale në garën 100 metërsh dhe 200 metërsh që prej vitit 2008.

6 çmime ka ky atlet në vitet 2008, 2009, 2011, 2012, 2013 dhe 2016.

8 medalje ari janë fituar nga Bolt.

9 herë është shfaqur në Takimin e Sfidave Botërore të Çekisë në Ostrava, dhe ka fituar në secilën garë.

11 tituj botërorë midis viteve 2009-2015.

15 vjeç ishte mosha e Boltit kur ai fitoi titullin botëror për të rinj në vitin 2002 në garën e 200 metërshit.

17 fitore të drejtpërdrejta në garën e 200 metërshit, në eventin e adoptimit të kafshëve në qershor 2008 dhe nëntor 2011.

18 vjeç e 355 ditë , mosha që e bën Boltin finalistin më të ri në garën e finales së 200 metërshit në Kampionatin Botëror 2005, në Helsinki.

21 vjeç e 284 ditë, mosha më e re e mbajtjes së rekordeve botërore prej 100 milionë dollarësh, më 31 maj 2008, në Nju Jork.

41 hapa të Boltit nevojiten për të garuar në një 100 metërsh.

44,72 kilometra në orë ishte shpejtësia më e madhe e Boltit kur ai arriti një rekord botëror 9,58 sekonda në vitin 2009 në Berlin .

51 herë Bolt ka vrapuar më shpejt se 10 sekonda në garën e 100 metërshit në kushtet normale të erës.

146 të mijtat e sekondit ishte koha e nisjes së Boltit në startin e garës së 100 metërshit të rekordit të tij botëror në 2009.

196 centimetra është gjatësia e Boltit

100 000 dollarë ishte bonusi që mori për secilën prej garave në 100 metërsh dhe 200 metërsh në 2009, kur theu rekordet botërore.

4 762 800 është numri i ndjekësve të tij në Twitter.

18 775 000 është numri i ndjekësve të tij në Facebook.