Urbanët janë mbyllur por në Shqipëri është hapur transporti hapësinor

Qeveria ka njoftuar se nga java e ardhshme do të lejohet transporti i automjeteve pa autorizim në zonat e gjelbërta por ai urban dhe ndërqytetas me zonat e kuqe do të mbetet i mbyllur. Megjithatë në Shqipëri prej 4 majit lejohet transporti i mallërave dhe njerëzve në hapsirë. Read more…

Advertisement

E  çuditshme sa ç’mund të duket për një vend si i yni, por ky është një fakt i cili është publikuar edhe në faqen zyrtare të e-albania ku janë listuar të gjitha aktivitetet të cilat janë hapur që nga data 4 maj. Ende nuk dihet nëse ky është një lapsus nga ana e Ministrisë së Shëndetësisë ose nëse kjo veprimtari ekziston në listën e aktiviteteve të regjistruara në regjistrin shtetëror.

Transporti hapsinor lidhet me hedhjen e satelitëve dhe mjeteve hapësinore, transportin hapësinor të mallrave dhe pasagjerëve. Këto janë përtej çdo aspirate të vendit tonë kështu që një sqarim do të ishte i vlefshëm se çfarë është dashur të thuhet me hapjen e transportit hapësinor.