Tiranë – Berisha takim me Ambasadorin e Turqisë, në përfundim të mandatit të tij

Ambasadori i Turqisë në Tiranë, Suphan Erkula pasi e falenderoi përzemërsisht Kryeministrin Berisha për pritjen e ngrohtë dhe miqësore, u shpreh se largohet nga Shqipëria me përshtypjet më të mira për marrëdhëniet e shkëlqyera që ekzistojnë ndërmjet dy popujve, vendeve dhe qeverive, çka e ka ndierë në çdo çast të qëndrimit të tij në Tiranë, përmes atmosferës jashtëzakonisht miqësore dhe mikpritëse që diplomatët turq gjejnë te çdo qytetar shqiptar gjatë qëndrimit të tyre në Shqipëri. Në këtë kontekst ambasadori turk vlerësoi bashkëpunimin me qeverinë shqiptare gjatë këtyre viteve, si rrjedhojë e të cilit investimet turke në Shqipëri u rritën nga 130 milionë dollarë në 2005, në 860 milionë dollarë në fund të këtij mandati. Ambasadori turk theksoi gjithashtu se njëkohësisht edhe eksportet shqiptare kanë njohur një rritje të konsiderueshme duke shënuar këtë vit rekorde rritjeje prej rreth 35%. Kryeministri Berisha vlerësoi kontributin e ambasadorit tuk, Suphan Erkula për intensifikimin e këtij bashkëpunimi gjatë katër viteve të fundit, çka dëshmohet qartë edhe nga treguesit e shkëmbimeve ekonomiko-tregtare midis dy vendeve, të cilat kanë arritur nivele të papara ndonjëherë më parë. Të dy palët ritheksuan angazhimin e qeverive të të dy vendeve për ta thelluar edhe zgjeruar bashkëpunimin në të gjitha fushat dhe për të konsoliduar në të ardhmen edhe më tej lidhjet e ngushta e miqësinë ndërmjet të dy vendeve e popujve.

Advertisement