Birmani – KS mbledhje urgjente për dënimin e Suu Kyi

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki Moon ka dënuar me vendosmëri dënimin duke u shprehur se nëse të burgosurit politik nuk do të lirohen dhe nuk do të mund të marrin pjesë në zgjedhje atëhere procesi nuk do të ketë besueshmëri. Ndërkohë presidenti i SHBA Barack Obama ka kërkuar lirimin e menjëhershëm të lideres opozitare dhe të burgosurve të tjerë politik duke u shprehur se janë cënuar të drejtat njerëzore.

Advertisement