Tërmeti me qindra të vdekur, Xhaçka: Të gatshëm të ndihmojmë Turqinë! Nuk ka informacion për shqiptarë të lënduar!

Ministrja e Punëve të Jashtme, Olta Xhaçka tha se vendi ynë është i gatshëm të ndihmojmë Turqinë në këtë moment të vështirë.

“Lutjet tona shkojnë për viktimat e tërmetit tragjik që goditi Turqinë dhe Sirinë sot duke shkaktuar qindra viktima. Në këtë moment të vështirë ne jemi të gatshëm të ndihmojmë Turqinë në çdo mënyrë që mundemi”, shkruan Xhaçka.

Advertisement

Gjithashtu bazuar në komunikimin me Ambasadën shqiptare në Turqi, që prej orëve të para të mëngjesit e deri tani nuk ka informacion për shqiptarë të lënduar ose që mund të kenë humbur jetën.

Për raste emergjente nga zonat e prekura nga tërmeti në Turqi, qytetarët shqiptarë me banim atje mund të kontaktojnë në numrat emergjentë:

Ambasada e Republikës së Shqipërisë Ankara: +90 549 5611985

Konsullata e Republikës së Shqipërisë Stamboll: +90 539 6566219.