Autori i sulmit makabër në Majemi ku mbetën të vrarë 17 studentë, është 19-vjeçari Nicolas Cruz edhe ai një ish-student.

I riu është përjashtuar një vit më parë për arsye disiplinore. Ai hyri në ambjentet e shkollës me një pushkë AR-15 dhe nisi të qëllonte në drejtim të studentëve duke thirrur kundër shkollës. I riu ishte pajisur me granata tymuese dhe me maskë kundër gazit.

Advertisement

Të paktën 17 persona mbetën të vrarë ndërsa 50 të tjerë të plagosur. Mësohet se Cruz ka aktivizuar alarmin e zjarrit në mënyrë që studentët të dilnin nga klasat e tyre e më pas hapi zjarr. Ai iu shmang policisë duke u shtirur si një prej studentëve të tmerruar që vraponin për të shpëtuar kokën dhe u arrestua një orë pas nisjes së masakrës.

Pas arrestimit 19-vjeçari është dërguar në spital dhe tashmë është nën kontrollin e policisë.