Shqipëria nuk kualifikohet në finalen e Eurovision…

Përfaqësuesja e Shqipërisë në Eurovision, Besa Kokëdhima, nuk është kualifikuar në finale. Besa me këngën “Titan”, ishte renditur e 2-ta në radhë për të performuar në gjysmëfinalen e dytë të Eurovision 2024, por rrugëtimi i saj ishte i shkurtër.

10 shtetet që patën sukses ishin:
Letonia
Austria
Holanda
Norvegjia
Izraeli
Greqia
Estonia
Zvicra
Gjeorgjia
Armenia

Advertisement

Gjashtë vendet e eliminuara ishin Shqipëria, Malta, Belgjika, Çekia, Danimarka dhe San Marino.

Finalja e madhe e së shtunës duket si një luftë e drejtpërdrejtë mes Zvicrës dhe Kroacisë. Ende nuk dihet nëse Abba do të bëjë një paraqitje surprizë për të shënuar 50 vjetorin e fitores së tyre.