Nëse nuk keni kohë të pushoni gjatë ditës, ndiqni këto ushtrime të shpejta

Tired Student Yawning on the School Desk Isolated on the White

Shpesh na kap rutina e punës gjatë javes, duke harruar ti kushtojmë kohë vetes për tu shplodhur.

Për këtë arsye Dr. Megan Arroll, një psikolog i famshëm në Londër ka shkruar një artikull se si të arrini qetësin për pak minuta dhe në ditët tuaja më të zëna.

Advertisement

Sipas tij një nga problmet që na shkakton lodhje dhe stres është mënyra si marrim frymë. Prandaj këshilla e parë është merrni frymë thellë, vendosni dorën në pjesën e barkut dhe ndjeni diafragmën se si ngrihet dhe ulet teksa mbusheni me frymë. Mungesa e oksigjenit sjell një lodhje të shpejt të trurit.

Këshilla e dytë është bërja e disa ushtrimeve të thjeshta si lëvizja e gishtave dhe vëzhgimi i reagimit të turpit kur uleni në karrige.

Një tjetër këshillë e vlefshme është shkrimi në një letër më të gjitha shqetësimet që keni, pasi në këtë mënyrë sipas psikologut trupi i kalon disa energji negative në letër. Dr Megan Arroll këshillon gjithashtu që për tu relaksuar mund të përdorim dhe vajrat që janë 100% bimorë..