Nuk do të ketë falje dënimi për të dënuarit për dhunë në familje është shprehur kreu i shtetit Ilir Meta në një koncert bamirësie të organizuar nga shoqata “Të ndryshëm, por të barabartë”.

“Gjatë mandatit tim si President i Republikës nuk do të trajtoj me falje të dënimit, asnjë person i cili është dënuar për dhunë në familje dhe njëkohësisht do kundërshtoj çdo amnisti të veprave penale të dhunës në familje apo të lidhura me to”, – theksoi ai.

Advertisement

Ai kërkoi nga instancat shtetërore që të gjithë bashkë të parandalojnë rënien viktimë të dhunës së trafikimit.

“Rastet e fundit tragjike, të Ariela Muratit dhe Fildez Hafizit, na bëjnë më të vetëdijshëm se që nga qeverisja qendrore, pushteti lokal, qendrat komunitare e sociale, organizatat për mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe çdo punonjës policie, prokuror e gjyqtar, të gjithë duhet të bashkëveprojmë për të parandaluar rënien viktimë të dhunës e trafikimit, të çdo vajze e gruaje shqiptare, të çdo të mituri apo personi në nevojë”.