Meek Mill lirohet nga burgu (Foto)

Gjykata e Lartë e Pensilvanisë mori vendimin për ta liruar reperin nga Philadelphia pas pesë muajsh burgim.

“Dua të falënderoj Perëndinë, familjen, miqtë, avokatët dhe ekipin tim në Roc Nation, duke përfshirë Jay-z, Desiree Perez, mikun tim të mirë Miachel Rubin, fansat e mi dhe Gjykatën e lartë për dashurinë dhe mbështetjen dhe inkurajimin e tyre gjatë kësaj kohe të vështirë”, ka shkruar reperi në një postim në Instagram, “Ndërsa pesë muajt e fundit kanë qenë një makth, lutjet, vizitat, thirrjet, letrat dhe tubimet kanë ndihmuar që unë të qëndroj pozitiv”.

Advertisement

I’d like to thank God, my family, my friends, my attorneys, my team at Roc Nation including Jay Z, Desiree Perez, my good friend Michael Rubin, my fans, The Pennsylvania Supreme Court and all my public advocates for their love, support and encouragement during this difficult time. While the past five months have been a nightmare, the prayers, visits, calls, letters and rallies have helped me stay positive. To the Philadelphia District Attorney’s office, I’m grateful for your commitment to justice – not only for my case, but for others that have been wrongfully jailed due to police misconduct. Although I’m blessed to have the resources to fight this unjust situation, I understand that many people of color across the country don’t have that luxury and I plan to use my platform to shine a light on those issues. In the meantime, I plan to work closely with my legal team to overturn this unwarranted conviction and look forward to reuniting with my family and resuming my music career.

A post shared by Meek Mill (@meekmill) on

Le të kthehemi në dhjetor të 2017-ës kur Meek Mill nuk u kthye në shtëpi për Krishtlindje.

Gjykata e Lartë e Pensilvanisë refuzoi kërkesën e reperit për lirim me kusht, teksa gjykatësja Genece Brinkely hodhi poshtë kërkesën e tij.
Në dokumentet ligjore, gjykatësja Brinkley tha se reperi nga Philadelphia është i rrezikshëm për komunitetin.

Ajo po ashtu sugjeroi se testet e tij të drogës mund të mos jenë valide dhe se ai mund të përdorë “Fast Flush” për të pastruar organizimin.
Ekipi ligjor i Meek Mill ka akuzuar gjykatësen për sjellje të pahijshme.

Meek Mill aktualisht po kaloi dënimin e tij prej dy deri katër vjet për thyerje të lirisë me kusht. Arrestimi i tij ka qenë temë e nxehtë në media dhe mbështetësit e tij më të mëdhenj kanë qenë Jay Z, Rick Ross, Drake, Colin Kaepernick etj.
“Ai është një përfaqësues i shumë më shumë se sa famës së tij. Ai është simboli i një sistemi që ju dhunon për asgjë dhe ju shkatërron potencialin e shkathtësinë për të shkuar përpara në jetë”, ka thënë Reverned Al Sharpton në kuadër të lëvizjes #FreeMeekMill për lirimin e reperit.

Kujtojmë gjithashtu se Mill ka qenë në një lidhje 2-vjeçare me reperen Nicki Minaj.