Lori Hoxha ka një mesazh të fortë për të gjitha vajzat dhe gratë për 8 Mars

Lori Hoxha është kritikuar shpesh për jetën e saj luksoze, por ajo ka ditur gjithmonë si ti përgjigjet këtyre kritikave, duke treguar që mbi të gjitha është një vajzë e fortë, që ti t’ja dalë dhe e vetme në këtë botë.

Këtë 8 Mars, Lori ka zgjedhur të përcjellë një mesazh të fortë ndjekësve të saj, duke treguar që ajo, nëna dhe motrat e saj ja kanë dalë shumë mirë dhe pas vdekjes së babit.

Advertisement

“Ne jemi mësuar që në një moshë të re, që kemi nevojë për të gjetur princin tonë, se pa atë ne jemi të paplotësuara. Shoqëria jonë ka indoktrinuar në trurin tonë se vajzat e vogla nuk mund të bëjnë gjë në këtë botë pa ndihmën e një njeriu. E pra kjo nuk do të thotë shumë, por unë jam këtu për t’ju thënë se këto janë dëngla. Më kanë thënë gjithë jetën time që jam e vetme këtu dhe unë po luftoj vetëm për babain tim. Megjithëse jam e nderuar dhe e përulur të jem vajza e tij dhe e di ndikimin e tij të madh në jetën time, isha katërmbëdhjetë vjeç kur ai vdiq. Dhe ndërsa unë e kam falënderuar atë gjithë jetën time për gjithçka, kam harruar se si ne ja bëmë të vetme në këto dhjetë vjet. Nëna ime, dy motrat dhe unë kam luftuar me gjithçka për të qenë këtu sot dhe ta bëjmë atë vetëm edhe kur na u tha se nuk ishim mjaftueshëm të mira, sepse ne ishim gra dhe na duhej që disa burra ta merrnin seriozisht. Kështu që sot i falenderoj ata. Nëna ime rriti katër fëmijë dhe mbante një perandori në shpatullat e saj, motra ime ndërtoi familjen e saj dhe është një nga nënat më të mira që kam takuar, ndërsa po shikon afatet për të përfunduar Universitetin e Drejtësisë dhe të ndjeki ëndrrat e saj, dhe motra ime e vogël pa dyshim do të jetë një grua e fuqishme dhe nuk do të bjerë poshtë nga asnjë. Dhe unë, thjesht jam krenare të them se i njoh këto gra dhe kam jetuar me to. Nëse ju jeni një grua dhe po ja dilni vetëm, unë jam krenare për ju. Dhe nëse je një vajzë e vogël që lexon këtë, dua që ta dini se nëse e respektoni mjaftueshëm veten, do të bëni mirë!”,– shkruan Lori në Instagram.

 

we’ve been taught from a young age that we need to find our prince, that without him we’re incomplete. Our society has indoctrinated in our brains that little girls cannot make it in this world without the help of a man. Well it might not count as a lot, but I’m here to tell you to f*ck that bullshit. I’ve been told my whole adult life that I’m only here and I’m only striving because of my father. Although I am honored and humbled to be his daughter and know his huge impact in my life, I was fourteen when he passed away. And while I have been thanking him my entire life for everything, I have forgotten in the way that we did make it on our own in these ten years. My mother, two sisters and I have fought through everything to be here today and make it on our own even when we were told we weren’t good enough, because we were women and we needed some men in suits to be taken seriously. So today I praise them. My mother raised four kids and is keeping an empire on her shoulder, my sister built her own family and is one of the best mothers I have ever met while still meeting deadlines to finish law school and follow her dreams, and my baby sister will no doubt be a strong, powerful woman who won’t be put down by no man. And me, I’m just proud to say that I know these women and lived with them. If you’re a woman making it on your own, I am proud of you. And if you’re a little girl reading this, I want you to know that if you respect yourself enough, you’ll do great!

A post shared by Lori Hoxha (@lorihoxha) on