Kanye West i ndalohet hyrja në Australi!

Reperi amerikan Ye, i njohur më parë si Kanye West, nuk është i përshtatshëm për të marrë një vizë australiane për shkak të historisë së tij të komenteve anti-semitike, tha një ministër i qeverisë ndërsa presioni u rrit për të mohuar hyrjen bnë vend të reperit.

Ministri i Arsimit i Australisë, Jason Clare, dënoi komentet “e tmerrshme” anti-semitike të Ye që përfshinin Hitlerin dhe Holokaustin, duke thënë se të tjerëve që kishin bërë deklarata të ngjashme u ishte refuzuar viza më parë.

Advertisement

Thirrja për dhunë dhe urrejtje duhet të ketë pasoja dhe Australia nuk duhet të hapë tapetin e mirëseardhjes dhe të sigurojë një platformë për një sulmues të urrejtjes që hedh kërcënime kundër komunitetit hebre dhe shpërndan mitet konspirative të fuqisë, lakmisë dhe kontrollit hebre.

Kanye West ka parë që shumë nga bashkëpunimet e tij të ndërpriten pas një sërë shpërthimesh antisemite. Mediat lokale raportuan se Ye do të vizitonte Australinë për të takuar familjen partneres së tij, Bianca Censori, e cila u rrit në Melburn. Një zëdhënës i Ye nuk ka pranuar të jape një koment për mediat.