Ju kujtohet “Njerëz dhe Fate”? Dy nga personazhet janë bazuar në histori personale të Egla Cenos

Aktorja Egla Ceno foli për Gazetën Intervista dhe mes të tjerash tregoi se dy prej roleve në telenovelën e parë shqiptare, “Njerëz dhe fate” janë bazuar në histori personale të sajat.

Ishte pikërisht roli i babait interpretuar nga Robert Ndrenika që është frymëzuar nga i ati i Cenos, i cili vdiq kur ajo ishte adoleshente dhe roli i Erës, që ishte ajo vetë.

Advertisement

“Kur isha studente në Akademinë e Arteve, viti i fundit, bëja tre punë njëkohësisht nëpër televizione si regjisore dhe asistent regjisore. Rastësisht u gjenda në mes të një ngjarjeje le të themi sepse për artin tonë ishte ngjarje. Po realizohej telenovela e parë shqiptare që më vonë publiku e njohu me emrin ‘Njerëz dhe fate’. M’u propozua, por nuk kishte akoma një ide si do të ishte. Mora laps e letër dhe nisa të shkruaj. U nisa nga historia ime personale. Krijova të parin personazhin e babait tim i cili ka qenë kinooperator dhe vdiq në moshën 48-vjeçare kur unë isha ende adoleshente. Isha shumë e lidhur me të dhe doja në një fare mënyrë që ai të vazhdonte të jetonte”, ka thënë aktorja.

Kurse lidhur me personazhin e Erës interpretuar nga Eni Jani, artisjta është shpprehur: “Krijova babain dhe vajzën që në telenovelë u quajt Era. Doja të materializoja marrëdhënien me tim atë. Ngjarjet më larguan nga Tirana drejt Gjermanisë për studime dhe e braktisa atë projekt. U lumturova shumë kur mora vesh që personazhi i babait tim kishte ngelur dhe akoma më shumë që rolin e luante Robert Ndrenika. Gjithashtu dhe për Erën. Eni është një mike e veçantë prë mua edhe sot e kësaj dite dhe nuk do të kishte zgjedhje më të mirë për rolin e vajzës që kisha skicuar për vete. Sigurisht që do të doja ta kisha çuar deri në fund, por nuk ishte e thënë.”