Jane Fonda drejt Globit të Artë

Një çmim special për të festuar një talent të gjithanshëm.

”Shoqata e Shtypit të Huaj” (HFPA), në krye të ”Golden Globes”, ka vendosur që t’ia caktojë çmimin e saj më të lakmuar Jane Fonda, për t’i bërë homazhe një karriere të frytshme, e cila ka prekur platforma streaming nga kinemaja, pa harruar kurrë angazhimin njerëzor dhe politikën”, shkruhet në vanityfair.it.

Advertisement

“HFPA është e nderuar t’i japë Çmimin ”Cecil B. DeMille” për Jane Fonda”, deklaroi shoqata.

”Për më shumë se pesë dekada, gjerësia e punës së Jane është ankoruar në aktivizmin e saj të paepur, për shkak të së cilës ajo ka qenë në gjendje të përdorë famën e saj për të adresuar disa nga çështjet më të rëndësishme shoqërore të kohës sonë”, shpjegoi Ali Sar president i HFPA.

”Talenti i saj i pamohueshëm i ka dhënë asaj nivelin më të lartë të vlerësimit dhe, megjithëse jeta e saj profesionale ka marrë disa kthesa, angazhimi i saj i vendosur për të shkaktuar ndryshime ka mbetur gjithmonë i tillë”, shtoi HFPA.