Gjermani – Zgjatet qëndrimi i trupave në Kosovë

Parlamenti gjerman pritet ta miratojë mandatin gjatë javëve në vijim. Zëdhënësi i qeverisë, Krishtof Stigmans, tha se kabineti e ka miratuar zgjatjen e mandatit të trupave, dhe njëkohësisht e ka zvogluar numrin maksimal të ushtarëve në 1,000 nga 3,500. Ai tha se Gjermania aktualisht ka rreth 1,500 trupa në Kosovë.

Advertisement