Flamuri shqiptar me yll që shkoi në Hënë… dhe gjirokastriti që e nisi

Në vitin 1971, në bordin e “Apollo 15” e cila u nis për në hënë, u vendosën 322 flamuj të vegjël, nga e gjithë bota, të kapur me litar. Tekniku i lartë i NASA-s në atë kohë ishte William Kokalari, ose Vilson Kokalari.

Origjina e tij besohet të jetë shqiptare, me prejardhje nga Gjirokastra. Pas përfundimit të misionit, flamujt dolën në një ankand të madh.

Flamuri në fjalë, atë kohë me yllin e verdhë mbi shqiponjën e Skënderbeut, ka një shkrim të astronautit dhe firmën e tij.

Ai shoqërohet dhe me një certitikatë origjinaliteti. Sot ky flamur është në duart “e sigurta” të koleksionistëve./Mapo/