Ambasada amerikane ka kujtuar Ferid Muradin, shqiptarin i cili pas Nene Terezes, ka marre cmim Nobel.

Postimi i ambasadës amerikane:

Advertisement

E dini se përveç Nënë Terezës, edhe një tjetër shqiptar ka marrë çmimin Nobel?

Ferid Murad, së bashku me Robert F. Furchgott and Louis J. Ignarro, janë nderuar me çmimin Nobel për Psikologji ose Mjeksi në 1998. Në biografinë e tij të Nobel-it, ai shkruan, “babai im, Jabir Murat Ejupi, u lind në Shqipëri më 1892 dhe ishte më i madhi nga katër fëmijë. Ai dhe familja e tij ishin barinj, dhe kur ishte adoleshent, ai u largua nga shtëpia me vite të tëra për të shitur ëmbëlsira në vendet e Ballkanit. Edhe pse kishte më pak se një klasë shkollë, ai mësoi të fliste shtatë gjuhë përpara se të vdiste në 1976, në moshën 84 vjeçare.

Image result for Ferid Murad nobel