Dokumentari i Netflix i lë shikuesit të tmerruar: “Gjëja më e frikshme që kam parë ndonjëherë”

Përdoruesit e Netflix po e quajnë dokumentarin e tij të fundit të krimit të vërtetë “një nga gjërat më të frikshme” që kanë parë ndonjëherë. Dokumentari, i titulluar “Girl in the Picture”, ka shqetësuar shikuesit që nga shtimi i tij në shërbimin e transmetimit në fillim të kësaj jave.

Ai tregon historinë e një nëne të re, vdekja tragjike e së cilës pasohet nga rrëmbimi i djalit të saj, ngjarje që hapin një mister që përfshin dekada.

Advertisement

Dokumentari është drejtuar nga Skye Borgman, i cili më parë drejtoi filmin “Abducted in Plain Sight” të vitit 2017 për shërbimin e transmetimit. Ai bazohet në veprat e Matt Birkbeck, “A Beautiful Child” dhe “Finding Sharon”.

Në përmbledhjen e Netflix-it thuhet: “Në këtë dokumentar, një grua e gjetur duke vdekur rrugës, lë pas një djalë, një burrë që pretendon se është burri i saj – dhe një mister që shpaloset si një makth”.

‘Vajza në foto’ është vlerësuar nga shikuesit, me rekomandimet gojore që e dërgojnë atë në krye të listave më të shikuara të transmetuesit.

Megjithatë, shumë prej tyre janë ndjerë të “tmerruar” nga ngjarjet e tij, me një shikues që e quajti atë një nga dokumentarët më të ngatërruar të krimit të të gjitha kohërave.

“Vajza në foto’ në Netflix është absolutisht një nga gjërat më të tmerrshme, më të neveritshme, më të frikshme që kam parë,” shkroi një person, duke shtuar: “Nuk kam fjalë”.