Çfarë i ndodh trupit nëse eliminon totalisht sheqerin?

Heqja dorë nga sheqeri nuk të shndërron në superhero, ama ta përmirëson jetën ndjeshëm: Nga efektet në pamje tek ato në infertilitet. Më poshtë i ke të listuara.

Nëse heq dorë nga sheqeri mund të mbetesh shtatzënë më shpejt

Advertisement

Sheqeri njihet për aftësinë e tij për të na dhënë energji duke rritur insulinën në gjak. Por insulina është shumë e ngjashme me hormonet që janë përgjegjëse për shtatzëninë. Nëse konsumojmë shumë sheqer, ka aq shumë insulinë në trupin tonë sa ngatërrohet me hormonet që ndihmojnë qelizat e vezëve të maturohen, kështu që trupi ynë fillon të punojë për të ulur nivelin e këtyre hormoneve. Si rezultat, ka më pak vezë në trupin tonë dhe bëhet më e vështirë për një grua të mbetet shtatzënë.

Ul urinë dhe dëshirën për të ngrënë më shumë

Kur hyn në trupin tonë, sheqeri ndikon në aftësitë mendore, si dhe në vetë-kontrollin tonë. Studimet tregojnë se sheqeri ka një efekt varësie në disa pjesë të trurit. Kur hamë sheqer, hormoni ynë që provokon urinë rriten. Pastaj fillojmë të dëshirojmë ushqim me shumë kalori si biskota ose pica, dhe gjithashtu kemi tendencë të ushqehemi shumë.

Volumi i trurit mund të rritet dhe kujtesa mund të përmirësohet

Sheqeri mund të dëmtojnë memorien dhe të bëhemi më të dobët në vendimmarrjen tonë. Përveç kësaj, truri ynë mund të humbasë vëllimin e tij dhe të bëhet më i vogël në zona të caktuara.

Mund të ndalojë luhatjet e humorit dhe të ndiheni më të lumtur

Shmang fytyrën e plakur ose të ashtuquajtur “sugarface”