Ndonjëherë kur personazhet e famshëm bëjnë bamirësi, komentohet sikur po e bëjnë thjesht për t’u dukur, por ky nuk është rasti.

Capital T ka vendosur që për festën e Bajramit të transmetojë një mesazh që ka emocionuar ndjekësit e tij, të cilët e kanë përgëzuar për veprimin. Përveç urimit, reperi i njohu vendosi të bëjë një gjest të bukur.

Advertisement

Ai ka publikuar në profilin e tij në rrjetin social “Instagram” një video ku tregon historinë e tre fëmijëve nga Prishtina që i mori nga rruga, i shëtiti dhe u bleu disa rroba. Më pas të katërt kanë shkuar për të ngrënë drekë së bashku. Capital T e ka theksuar se nuk e ka bërë këtë gjë për arsye promocionale, por thjesht ka dashur të përçojë një mesazh, që të gjithë ta bëjnë të paktën një herë të vetme këtë gjest.

“Para së gjithash, para se të filloni me çfarëdo lloj paragjykimi, dua t’i ndaj disa fjalë me ju. Çdo herë që kaloj në qendër të qytetit, shoh fëmijë që afrohen për të lypur ndihmë në këmbim të pastrimit të xhamave të veturë. Jo gjithmonë, po të gjithëve na ndodh që edhe i injorojmë këta fëmijë, për shkak të nxitimit apo arsyeve të tjera. Dje, në rrugën prej nga studios për në shtëpi, ku do të haja drekë më familjen, këta fëmijë m’u afruan te xhami i veturës si çdo herë tjetër. Në moment, prej dëshirës dhe vullnetit të mirë, vendosja të ndërroja rrugën dhe t’i merrja disa prej tyre për një shëtitje, t’i vishja dhe ushqeja mirë. Në pamundësi për ta bërë një gjë të tillë çdo ditë, të paktën në ditë feste ku të gjithë hamë e festojmë, e meritojnë edhe ata të ndihen njësoj si fëmijët e tjerë që rriten në rrethana më të mira. Vetëm fakti që këta fëmijë u ndjenë mirë më jep kënaqësi dhe motivim mua që kalova disa orë me ta. Ku ka më mirë se të bësh dikë të lumtur, e sidomos fëmijës, të paktën për një ditë të vetme. Kjo video është bërë me shpejtësi, pa qëllime promocionale e keqpërdorimi, vetëm me 1 milion arsye për të motivuar dikë tjetër që të veprojë njësoj si unë. Vendosa ta ndaja me ju duke shpresuar që secili që ka mundësi, të marrë mundimin ta bëjë dikë të ndihet mirë, e sidomos fëmijët në nevojë. Po shpresoj që çdo festë që po vjen, të na gjejë mirë e më mirë të gjithëve, së pari nga ana shëndetësore dhe më pas me të tjerat, e të ndërgjegjësohemi për gjendjen e keqe që përjetojnë fëmijët e të rinjtë e vendit. Me fat Festa e Bajramit të gjithëve ju nga unë, Ibrahimi, Mimoza dhe Rauli”, -ka shkruar Capital T.

Para se gjithash, para se me fillu cfaredo lloj paragjykimi, po du m’i nda disa fjale me ju. Cdo here qe kaloj ne qender te qytetit, hasi ne fmije qe afrohen me lype ndihme financiare ne kembim te pastrimit te xhamave te vetures. Jo gjithmone, po krejtve na ndodhe edhe me i injoru kta fmije, per shkak te nxitimit apo edhe arsyeve te tjera. Dje, ne rruge per ne shpi prej studios, ku une isha nise me honger dreke me familje, kta fmije mu afrun te xhami i vetures si cdo here tjeter. Ne moment, prej deshires edhe vullnetit te mire, vendosa me ndrru rrugen edhe i morra disa prej tyne m’i shetite, m’i veshe e m’i ushqy mire. Ne pamundesi me bo cdo dite kete gje, te pakten ne dite feste ku krejt hajme e festojme, e meritojne edhe ata te ndjehen njesoj si cdo fmije tjeter qe rritet ne rrethana ma te mira. Vet fakti qe kta fmije u ndjene mire, m’ka jep knaqsi e motivim mu personalisht qe i kalova disa ore me ta. Ku ka dicka ma mire, se me bo dikon tjeter te lumtur, e sidomos fmijet, te pakten per nje dite te vetme. Kjo video osht bo ne shpejtsi, pa kurfar qellime promocionale e keqperdorimi, e me 1 milion arsye per me motivu edhe dikon tjeter me vepru njejte. Vendosa me nda kete gje me juve, t’u shpresu qe secili prej neve qe ka mundsi, e merr mundin me bo m’u ndi mire dikon, e sidomos femijet ne nevoje. Po shpresoj qe cdo feste qe vjen, na pret mire e ma mire krejt neve, se pari shendeterisht e pastaj me te tjerat, e sidomos ma te vetdijesum per gjendjen e keqe qe e perjetojne femijet e te rinjte e vendit tone. Me Fat festa e Bajramit te gjithe juve, prej meje, Ibrahimit, Mimozes edhe Raulit ??

A post shared by Capital T (@truekapo) on

Para se gjithash, para se me fillu cfaredo lloj paragjykimi, po du m’i nda disa fjale me ju. Cdo here qe kaloj ne qender te qytetit, hasi ne fmije qe afrohen me lype ndihme financiare ne kembim te pastrimit te xhamave te vetures. Jo gjithmone, po krejtve na ndodhe edhe me i injoru kta fmije, per shkak te nxitimit apo edhe arsyeve te tjera. Dje, ne rruge per ne shpi prej studios, ku une isha nise me honger dreke me familje, kta fmije mu afrun te xhami i vetures si cdo here tjeter. Ne moment, prej deshires edhe vullnetit te mire, vendosa me ndrru rrugen edhe i morra disa prej tyne m’i shetite, m’i veshe e m’i ushqy mire. Ne pamundesi me bo cdo dite kete gje, te pakten ne dite feste ku krejt hajme e festojme, e meritojne edhe ata te ndjehen njesoj si cdo fmije tjeter qe rritet ne rrethana ma te mira. Vet fakti qe kta fmije u ndjene mire, m’ka jep knaqsi e motivim mu personalisht qe i kalova disa ore me ta. Ku ka dicka ma mire, se me bo dikon tjeter te lumtur, e sidomos fmijet, te pakten per nje dite te vetme. Kjo video osht bo ne shpejtsi, pa kurfar qellime promocionale e keqperdorimi, e me 1 milion arsye per me motivu edhe dikon tjeter me vepru njejte. Vendosa me nda kete gje me juve, t’u shpresu qe secili prej neve qe ka mundsi, e merr mundin me bo m’u ndi mire dikon, e sidomos femijet ne nevoje. Po shpresoj qe cdo feste qe vjen, na pret mire e ma mire krejt neve, se pari shendeterisht e pastaj me te tjerat, e sidomos ma te vetdijesum per gjendjen e keqe qe e perjetojne femijet e te rinjte e vendit tone. Me Fat festa e Bajramit te gjithe juve, prej meje, Ibrahimit, Mimozes edhe Raulit ??

A post shared by Capital T (@truekapo) on

Para se gjithash, para se me fillu cfaredo lloj paragjykimi, po du m’i nda disa fjale me ju. Cdo here qe kaloj ne qender te qytetit, hasi ne fmije qe afrohen me lype ndihme financiare ne kembim te pastrimit te xhamave te vetures. Jo gjithmone, po krejtve na ndodhe edhe me i injoru kta fmije, per shkak te nxitimit apo edhe arsyeve te tjera. Dje, ne rruge per ne shpi prej studios, ku une isha nise me honger dreke me familje, kta fmije mu afrun te xhami i vetures si cdo here tjeter. Ne moment, prej deshires edhe vullnetit te mire, vendosa me ndrru rrugen edhe i morra disa prej tyne m’i shetite, m’i veshe e m’i ushqy mire. Ne pamundesi me bo cdo dite kete gje, te pakten ne dite feste ku krejt hajme e festojme, e meritojne edhe ata te ndjehen njesoj si cdo fmije tjeter qe rritet ne rrethana ma te mira. Vet fakti qe kta fmije u ndjene mire, m’ka jep knaqsi e motivim mu personalisht qe i kalova disa ore me ta. Ku ka dicka ma mire, se me bo dikon tjeter te lumtur, e sidomos fmijet, te pakten per nje dite te vetme. Kjo video osht bo ne shpejtsi, pa kurfar qellime promocionale e keqperdorimi, e me 1 milion arsye per me motivu edhe dikon tjeter me vepru njejte. Vendosa me nda kete gje me juve, t’u shpresu qe secili prej neve qe ka mundsi, e merr mundin me bo m’u ndi mire dikon, e sidomos femijet ne nevoje. Po shpresoj qe cdo feste qe vjen, na pret mire e ma mire krejt neve, se pari shendeterisht e pastaj me te tjerat, e sidomos ma te vetdijesum per gjendjen e keqe qe e perjetojne femijet e te rinjte e vendit tone. Me Fat festa e Bajramit te gjithe juve, prej meje, Ibrahimit, Mimozes edhe Raulit ??

A post shared by Capital T (@truekapo) on