Android kërkon nga përdoruesit të largojnë 85 aplikacione të infektuara

Përdoruesit e Android po paralajmërojnë përdoruesit që të fshijnë 85 aplikacione që infektojnë një pajisje dhe instalojnë malware. Besohet se më shumë se nëntë milionë njerëz janë prekur. Aplikacionet mashtruese monitorojnë ekranet e përdoruesve për të fituar para. Ekspertët e sigurisë kibernetike u kanë kërkuar njerëzve që të çinstalojnë aplikacionet menjëherë. Trend Micro gjeti aplikacionet, pavarësisht nga paraqitjet, nuk janë të ligjshme. Një nga aplikacionet, ‘Easy Universal TV Remote’, premton të kontrollojë një televizor me telefon të mençur, por është gjetur të përmbajë malware. Ai tashmë është shkarkuar më shumë se pesë milionë herë. /ATA/