5 gjërat që nuk duhet t’i mbani kurrë në portofol janë këto

Ka disa gjëra që njerëzit nuk duhet t’i gjejnë kurrë në kuletën tënde! Shumica e grave kanë një portofol që thjesht “ngopet” me gjithçka. Sidoqoftë, nuk është për arsye të hapësirës ose rregullit, por ka disa gjëra apo sende që nuk duhet t’i mbani kurrë në portofolin tuaj. Sidomos informacionin personal ju duhet ta mbani sa më të sigurt që të jetë e mundur, sepse ndryshe ktheheni në objekt sulmi dhe vjedhjeje kundrejt hajdutëve. Pra, kujdes!

Fjalëkalimet

Advertisement

Shumë njerëz kanë një sërë fjalëkalimesh për faqet e internetit të ndryshme, kartat e ATM-ve dhe llogarive bankare, por ato janë padyshim diçka që nuk duhet t’i mbani kurrë në portofolin tuaj. Mbajtja e fjalëkalimeve ose numrave tuaj në portofol së bashku me kartat përkatëse është një recetë për katastrofë nëse jeni në shënjestër të një vjedhësi të portofolit. Fjalëkalimet dhe numrat PIN mund të jenë jashtëzakonisht të ndërlikuar për tu kujtuar, veçanërisht nëse keni një numër të madh të tyre, por është një ide e mirë t’i provoni dhe t’i mësoni përmendësh më mirë sesa t’i mbani në kuletë. Mbajini ato të shkruara vetëm kur është e nevojshme dhe larg nga kartat tuaja në një vend të sigurt, dhe të koduar nëse janë në një pajisje të lëvizshme.

Çelësat rezervë

Vërtet, një nga gjërat më të rëndësishme për të mos mbajtur në portofolin tuaj është çelësi rezervë i shtëpisë tuaj. Nëse portofoli juaj mban ndonjë dokument me adresën tuaj mbi to, dhe çelësi rezervë është në portofol, duke ju vjedhur portofolin mund të ju kushtojë më shumë nga sa prisni. Nëse hajduti përdor çelësin për të hyrë në shtëpinë tuaj, ju mund të humbni pronat personale, kështu që çelësat nuk duhet të mbahen kurrë në një portofol me informacione për adresën.

Pasaporta

Asnjëherë mos e mbani pasaportën në kuletën tuaj. Pasaporta juaj është çelësi i shumë llojeve të ndryshme të vjedhjeve, të tilla si udhëtimi në emrin tuaj, ose hapja e llogarive bankare për të emëruar. Ndërsa mund të keni nevojë për pasaportën tuaj në raste të caktuara, mbajeni të sigurt për çdo kohë dhe jini të vetëdijshëm për vendndodhjen. Humbja e pasaportës tuaj mund të jetë katastrofike, kështu që pasaportat janë padyshim një nga gjërat që nuk duhet të mbani në kuletën tuaj, veçanërisht kur jeni jashtë. Mbajeni të mbyllur të sigurt në shtëpi dhe nëse keni nevojë ta mbani përreth, kini kujdes.

Çertifikata e lindjes

Nëse keni nevojë ta keni me vete në një takim certifikatën e lindjes, sigurohuni që nuk e mbani atë me kartat dhe dokumentet e tjera për një periudhë afatgjate. Përdoreni atë për qëllimin që ju duhet, pastaj merrni në shtëpi dhe vendoseni në mënyrë të sigurt sa më shpejt të jetë e mundur. Një nga gjërat e rëndësishme për të mos mbajtur në portofolin tuaj është çertifikata e lindjes në bashkëpunim me format e tjera të letërnjoftimit. Ky kombinim mund të jetë i dobishëm për hajdutët të supozojnë identitetin tuaj dhe ta bëjnë jetën një mjerim nëse kuleta juaj është vjedhur.

Telefoni juaj

Shumë njerëz tani mbajnë kuleta që gjithashtu kanë një vend për celularët e tyre. Nëse kuleta juaj vidhet, bashkë me të do të vidhet praktikisht edhe telefoni! Ka një milion arsye të qenësishme se pse celulari juaj nuk duhet të vidhet. Ne nuk mendojmë se ka nevojë për të gjitha arsyet që të renditen këtu. Telefoni juaj ka shumë informacione të rëndësishme në të, mbi të gjitha është një aparat tërësisht personal që nëse bie në dorë të hajdutëve do t’ju krijonte shumë probleme.

/RevistaClass/