Zgjedhjet vendore, KQZ: Votim dhe numërim elektronik në bashkitë Elbasan, Kamëz dhe Vorë!

Votimi elektronik për zgjedhjet vendore të 14 Majit 2023 do të impelmentohet në bashkitë Vorë, Kamëz dhe Elbasan. Vendimi është marrë në mbledhjen e KQZ ditën e sotme.

KQZ miratoi projektvendimin final: “Për zbatimin e projektit pilot për procesin e votimit dhe numërimit elektronik të votave, në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore, të datës 14 Maj 2023, në bashkitë Elbasan, Kamëz dhe Vorë”.

Advertisement

Një nga anëtarët e KQZ theksoi se ky projekt pilot do të aplikohet në 335 qendra votimi në këto 3 bashki.

Kujtojmë se në zgjedhjet e 25 prillit të 2021-shit, votimi elektronik u mbajt në bashkinë e Vorës dhe në njësinë nr.10 në kryeqytet.