Të kurosh djegiet me lëkurën e peshkut, efikase dhe jo e dhimbshme

“Përdorimi i lëkurës së peshkut për të shëruar djegiet mund të jetë më e lirë dhe më pak e dhimbshme sesa fashat”, ka thënë një shkencëtar. Dhe fëmijët e shikojnë këtë lloj kurimi si një lojë,  Aquaman superhero”, thotë  Felipe Rocha, një neurolog në Universitetin Federal të Kearës në Brazil. Lëkura Tilapia gjithnjë e më shumë po përdoret në djegie për shkak të të qenit e pasur me lagështi dhe një lloj kolageni që është e ngjashëm me proteinën e gjetur në lëkurën e njeriut. Kjo mendohet të ndërveprojë me sistemin imunitar të pacientit për të përshpejtuar shërimin. Më shumë se 300 pacientë në mbarë botën kanë pasur rezultate të pazakonta. /Shqip/