Shkencëtarët e kanë quajtur ” 3122 Florence” por paçka emrit miqësor, afrimi i tij nuk do të jetë dhe aq i tillë.

Advertisement

Në natën mes 31 gushtit dhe 1 shtatorit, asteroidi më i madh që ka parë ndonjëherë njerëzimi do të kalojë 7 milion kilometra pranë Tokës. Distanca është saktësisht sa 18 herë distanca e Tokës nga Hëna.

Sipas të dhënave zyrtare nga NASA, ky do të jetë asteroidi më i madh që kalon pranë planetit tonë që kur Qëndra Amerikane ka hyrë në funksion, rreth një shekulli më parë.

Një spektakël unik…