Shitet ne ankand dera e ikonike e “Titanic”, që mbajti në jetë Rose!

Dera e famshme e filmit legjendar “Titanic” që mbajti në jetë Rose (Kate Winslet), është shitur në ankand për një çmim të lartë. Dimensionet e derës janë 2.44 metra e gjatë dhe 1.04 metra e gjerë.

Pllaka e drurit nga filmi i James Cameron i vitit 1997 arriti një shumë të madhe prej 663 000 eurosh, gjatë ngjarjes së Heritage Auctions’ Treasures from Planet Hollywood.

Advertisement

Edhe pse zakonisht i referohet si një derë, ankandi specifikon se struktura e ndërlikuar ishte në fakt një pjesë e kornizës së derës, e vendosur pikërisht mbi hyrjen e sallonit të klasit të parë të anijes.

Çfarë tjetër u shit në ankandin Planet Hollywood?

Kamxhiku ikonë i Harrison Ford nga Temple of Doom vendosi një rekord ankandi ekskluziviteti me çmimin e tij të shitjes marramendëse prej 484,000 €. Graali i Shenjtë, i quajtur në mënyrë të famshme “kupa e një marangozi”, nga The Last Crusade, gjithashtu mori një vlerë mbresëlënëse prej 81 000 €.