Serbi – Tadic, BE do të jetë asnjanëse

Sipas Tadic, këto struktura duhet të luajnë një rol kyc në mbrojtjen e objekteve kulturore serbe në Kosovë. “Serbia pret nga Këshilli i Evropës të mbetet asnjëanës ndaj statusit të Kosovës dhe të vazhdojë rolin e tij mbrojtës ndaj qendrave historike e kulturore serbe në Kosovë”, ka pohuar Tadic. Deklaratën e tij presidenti e bëri gjatë një takimi me sekretarin e përgjithshëm të KiE, Thorbjorn Jagland, i cili po zhvillon një vizitë në Beograd.

Advertisement