Serbi – Pr/rezolutë për masakrën e Srebrenicës

Rezoluta në fjalë dënon vrasjet e bëra nga trupat serbe të Bosnjës, por nuk i cilëson ato si genocid ndaj boshnjakëve. Partitë nacionaliste serbe e kanë hedhur poshtë tekstin e kësaj rezolute, duke deklaruar se në të duhet të përfshihen dhe krimet e kryera kundër serbëve nga boshnjakët dhe kroatët. Ndërkohë, Parlamenti i Serbisë do ta diskutojë projekt/rezolutën në fund të muajit.

Advertisement