”Royal Mail” pulla të veçanta për 60-vjetorin e ”Rolling Stones”

Me rastin e 60 vjetorit të krijimit të grupit anglez ‘The Rolling Stones’, i formuar në Londër në vitin 1962, një grup i veçantë pullash do të dalin në shitje nga 20 janari dhe mund të porositen nga sot në faqen e internetit, ‘Royal Mail’.

Tetë nga pullat do të paraqesin imazhe nga disa nga performancat e tyre më të famshme ndër vite, duke përfshirë data të tilla si; shfaqja e Londrës ‘Hyde Park’ në vitin 1969 e mbajtur më 5 korrik, vetëm dy ditë pas vdekjes së anëtarit themelues, Brian Jones.
Festivali pa pagesë në natyrë, i shitur si “The Stones in the Park”, pa debutimin e drejtpërdrejtë të kitaristit të tij zëvendësues, Mick Taylor, i cili më vonë u zëvendësua nga Ronnie Wood.

Advertisement

Shfaqje të tjera që do të shfaqen në tetë pullat përfshijnë performancat në Roterdam, Holandë, në gusht 1995 dhe koncerti i tyre në Festivalin ‘Knebworth’ në gusht 1976.
Katër pulla të tjera do të jenë të disponueshme në një format fletësh në miniaturë dhe do të paraqesin dy foto të grupit së bashku dhe dy nga posterat e tyre të vjetër të turneut mbarëbotëror.

The Rolling Stones – Sir Mick Jagger, Ronnie Wood dhe Keith Richards punuan ngushtë me ‘Royal Mail’ për çështjen e pullave, të cilat gjithashtu shfaqin bateristin Charlie Watts, i cili vdiq në gusht të vitit të kaluar.
Ata janë grupi i katërt muzikor që shfaqet në pulla, pas The Beatles në 2007, Pink Floyd në 2016 dhe Queen në 2020, raportoi ‘Royal Mail’.