Shumë njerëz gënjejnë kohë pas kohe për t’iu shmangur situatave të vështira dhe për t’i fshehur ndjenjat apo qëllimet. Sidoqoftë, gënjeshtra vjen me një çmim, ndërsa e vërteta nuk ka çmim.

Këto janë disa nga arsyet se përse gjithmonë duhet të jeni i sinqertë:

Advertisement

– Siç thonë të gjithë, e vërteta gjithmonë del në shesh, prandaj duke gënjyer vetëm po ‘blini kohë’, mirëpo do t’ju kushtoj shumë kur të zbulohet e vërteta.

– Do të ndjeheni më mirë rreth vetvetes nëse jeni të sinqertë dhe të hapur.

– Të tjerët do të ndjehen më të sigurt t’ju besojnë dhe besimi është baza e gjitha lidhjeve.

– Tjerët do të kërkojnë këshillën tënde të sinqertë dhe mendimin tuaj.

– Nuk keni nevojë të mbani mend një rrjet të tërë të gënjeshtrave. Gënjeshtrat zakonisht shkaktojnë më shumë gënjeshtra për t’i mbuluar ato të parat, duke e krijuar një rrjet të tërë të gënjeshtrave.

– Gënjeshtra është mënyra e lehtë, mirëpo duke qenë i sinqertë do të ballafaqoheni me situata të vështira apo jo komode të cilat do t’ju ndihmojnë të rriteni si një person.