‘Oppenheimer’ kryeson mbi ‘Barbie’ fiton 7 çmime BAFTA!

Cillian Murphy, winner of the leading actor award for 'Oppenheimer', poses for photographers at the 77th British Academy Film Awards, BAFTA's, in London, Sunday, Feb. 18, 2024. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

“Oppenheimer” ishte një ndër fituesit më të mëdhenj në ceremonin e EE BAFTA 2024, me shtatë çmime. Saga historike e bazuar në jetën e fizikanit teorik amerikan J. Robert Oppenheimer u nominua për gjithsej 13 çmime dhe ishte triumfuese në shtatë kategori në ceremoninë e së dielës.

Cillian Murphy u shpall aktori më i mirë për rolin e J Robert Oppenheimer, i njohur si babai i bombës atomike, ndërsa Robert Downey Jr fitoi aktorin më të mirë dytësor.

Advertisement

Ndërsa filmi “Barbie”, me fitimet më të mëdha të vitit, doli pa asgjë nga pesë nominime. Regjisorja e Barbie, Greta Gerwig, nuk arriti të nominohej për regjinë as për çmimet BAFTA, as për Oscar, që u komentua nga shumë si një mohim i madh.

Aktorja më e mirë Emma Stone u shpall për filmin ‘Poor Things’.

Lista e fituesve

Filmi më i mirë: Oppenheimer

Aktorja më e mirë: Emma Stone – Poor Things

Aktori më i mirë: Cillian Murphy – Oppenheimer

Aktorja më e mirë dytësore: Da’Vine Joy Randolph – The Holdovers

Aktori më i mirë dytësor: Robert Downey Jr – Oppenheimer

Regjisori më i mirë: Oppenheimer – Christopher Nolan