Ndryshime madhore në ceremoninë e ndarjes së çmimeve Grammy

“Grammy” po ndryshon mënyrën se si do të ndajë çmimet, ndryshime këto që vijnë pas fushatave dhe protestave kundër racizmit në Amerikë.

Katër kategori janë riemëruar dhe ridefinuar – dhe të gjitha tradicionalisht përfshijnë artistë me ngjyrë dhe latin. Ato përfshijnë Albumin më të mirë Progresiv R&B, një kategori e njohur më parë si Albumi më i mirë Bashkëkohor Urban, dhe Performanca më e mirë Melodike Rap (e cila më parë ishte Performanca më e mirë Rap / Sung). Janë riformuluar edhe dy kategori të muzikës latine: Albumi Latin Pop, i cili tani është albumi më i mirë Latin Pop ose Urban, dhe albumi i mëparshëm i Latin Rock, Urban ose Alternativ, i cili tani është albumi më i mirë latin Rock ose Alternativ.

Advertisement
Burimi: Prive.al