Muzika e Ed Sheeran i bën fëmijët të lumtur

Ed Sheeran, Little Mix dhe Stormzy janë artistët më të dashur në mesin e fëmijëve të moshave 7 deri në 17 vjeç, sipas një raporti të ri mbi muzikën dhe mirëqenien.

Sondazhi i 1001 fëmijëve në Angli u botua nga Youth Music, një organizatë bamirëse që investon në projektet muzikore për të rinjtë.

Advertisement

Katër në 10 nga të anketuarit thanë se muzika i bënte të ndiheshin mirë dhe 85% thanë se i bënte të ndiheshin më të lumtur.

“Të rinjtë po e përdorin muzikën si një mekanizëm përballues ku mbështesin mirëqenien e tyre personale”, tha Matt Griffiths, nga organizata bamirëse.

Rreth 64% e të anketuarve thanë se mendojnë se janë muzikantë, nga 48% në vitin 2006.

Sipas hulumtimit, të rinjtë e duan muzikën për të kaluar kohën e lirë, së bashku me lojërat. Raporti gjithashtu sugjeroi që procesi kreativ i të bërit muzikë ka një ndikim më të thellë sesa të dëgjuarit muzikë.

/ATA/