Lista e plotë e fituesve në Oscars 2024, “Oppenhemier” rrëmben shtatë çmime!

Mbrëmjen e djeshme u mbajt “Oscar 2024″ në Dolby Theatre, që u drejtua nga Jimmy Kimmel. Me më së shumti çmime nga mbrëmja u nda filmi “Oppenheimer” i Christopher Nolan, me gjithsej shtatë çmime të fituara nga 13 nominime.

Ndërkohë, zhgënjimi më i madh ka ardhur nga “Barbie”, filmi më i shikuar i vitit të kaluar, i cili nga tetë nominime, ka fituar vetëm një çmim .

Advertisement

Kjo është lista e plotë e çmimeve në “Oscars 2024”:

Aktorja më e mirë në rol dytësor: Da’Vine Joy Randolph, “The Holdovers”

Animacioni më i mirë i shkurtër: “Lufta ka përfunduar!”

Filmi më i mirë i animuar: “The Boy and the Heron

Skenari më i mirë origjinal: “Anatomy of a Fall

Skenari më i mirë i adaptuar: “American Fiction

Grimi dhe stilimi më i mirë i flokëve: “Gjërat e dobëta

Dizajni më i mirë i prodhimit: “Poor Things

Kostumografia më e mirë: “Poor Things

Filmi më i mirë ndërkombëtar: “Zona e interesit

Aktori më i mirë në rol dytësor: Robert Downey Jr, “Oppenheimer”

Efektet më të mira vizuale: “Godzilla Minus One

Editimi më i mirë i filmit: “Oppenheimer

Më e mira: Dokumentari (Temë e shkurtër): “The Last Repair Shop

Dokumentari më i mirë artistik: “20 Days in Mariupol

Kinematografia më e mirë: “Oppenheimer

Filmi më i mirë me metrazh të shkurtër (Live Action): “The Wonderful Story of Henry Sugar

Tingulli më i mirë: “The Zone of Interest

Rezultati më i mirë: “Oppenheimer

Kënga më e mirë: “What Was I Made For?” nga “Barbie

Aktori më i mirë: Cillian Murphy, “Oppenheimer”

Regjisori më i mirë: Christopher Nolan, “Oppenheimer”

Aktorja më e mirë: Emma Stone, “Poor Things”

Filmi më i mirë: “Openheimer