Lirimi i Saimir Tahirit, Yuri Kim: Shumë zhgënjyes mosndëshkimi për disa…

Pas lirimit nga burgu të ish-ministrit të Brendshëm Saimir Tahiri, ambasadorja e SHBA Yuri Kim ka reaguar në rrjetet sociale duke shprehur zhgënjimin.

Diplomatja amerikane thotë se mënyrat e vjetra të privilegjimit apo mosndëshkimit nuk duhet të kenë më vendin në sistemin e drejtësisë.

Advertisement

“Është shumë zhgënjyese të shikosh se si mënyrat e vjetra të mosndëshkimit dhe të privilegjimit për disa persona vazhdojnë ende në sistemin e drejtësisë. Mënyrat e vjetra nuk janë të përshtatshme për një vend aleat të NATO-s dhe aspirant për në BE, ato duhet të refuzohen me vendosmëri. SHBA e konsideron korrupsionin kërcënim thelbësor të sigurisë kombëtare. Ata që kërcënojnë dhe nxisin ose që kërcënohen dhe nxiten, për shembull për të ndihmuar miqtë e fuqishëm, duhet të kuptojnë se veprimet e tyre do të kenë pasoja”, ka shkruar ambasadorja Kim në Twitter.

Saimir Tahiri u lirua sot nga qelia dhe pjesën e mbetur të dënimit prej 1.8 vite burg do ta vuajë në shtëpi për shkak se bashkëshortja e tij është me probleme shëndetësore dhe nuk ka mundësi të kujdeset për fëmijët.