Vera e kuqe ka benefitet shëndetësore, mirëpo konsumimi i saj i tepërt lidhet me disa rreziqe shëndetësore.

Përdorimi i tepruar i verës lidhet atakun kardiak dhe kancerin. Tek femrat, rreziku i shfaqjes së kancerit të gjirit është më i madh nëse ato konsumojnë sasi të madhe të verës në baza ditore.

Advertisement

Sa është sasia e lejuar në ditë?

Kjo varet edhe nga organizmi i secilit se sa mund të përballojë, gjithsesi nuk është mirë të tejkalohet sasia e më tepër se dy gota në ditë.