Kosovë – Rezultatet paraprake të zgjedhjeve në veri të Mitrovicës

Më pas vjen Partia Demokratike e Serbisë (PDS) e ish-kreyministrit serb, Vojisllav Koshtunica, dhe Partia Demokratike (PD) e presidentit serb, Boris Tadic. Ndërsa Partia Socialiste serbe ka fituar shumicën e votave në bashin e Novobërdë. Rezultatet preliminare janë publikuar nga media serbe, radio B92, duke iu referuar shtabeve elektorale, ndërkohë Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve do të publikojë rezultatet e para sot. Radio Europa e lirë shkruan se pjesëmarrja në zgjedhje ka qenë e pakët, 27%. Sipas Shtabit Zgjedhor i Partisë Demokratike nga rezultatet e para preliminare, PSP ka fituar 17.55% të votave, PDS 17.24% dhe PD 16.97%.

Advertisement